Waarom heb jij niet één bewerking-stijl?

Het vastleggen van jullie speciale dag is vak apart, en als trouwfotograaf begrijp ik maar al te goed dat elk moment kostbaar is. Ik geloof dat het bewerken van foto’s een cruciale rol speelt bij het creëren van een unieke en betoverende trouwreportage. Het is een proces dat niet alleen afhangt van mijn creativiteit en vaardigheden, maar ook van verschillende factoren die jullie grote dag kenmerken.

Dit is de reden dat mijn reportages niet 1 stijl hebben, geen enkele bruiloft heeft namelijk 1 stijl. In plaats van alles in 1 kleurenpalet, of 1 specifieke stijl, kies ik liever voor ‘de mooiste’ stijl, de meest optimale situaties en flatterende belichting. Hiermee forceer ik geen oranje tinten, kleurverlies of korrelige huidjes en hebben jullie altijd de mooist mogelijk foto’s. Mijn social media kan hierdoor soms wat onsamenhangend overkomen, maar dat heb ik er graag voor over om mijn bruidsparen allemaal even blij te maken en niet alleen degene die in ‘mijn stijl’ trouwen.

Voor de bewerking en na.

Welke factoren wegen mee? Want nu klinkt het alsof je geen invloed hebt op de stijl van de foto’s? Hierbij wat tips die kunnen meedragen aan het krijgen van de beelden van je dromen!

  1. Omgeving: Elk huwelijk heeft zijn eigen unieke omgeving. Of jullie nu kiezen voor een sprookjesachtig kasteel, een groene tuin of een moderne stadslocatie, de omgeving speelt een grote rol in de sfeer van jullie trouwfoto’s. Als fotograaf stem ik mijn bewerking af op de specifieke kenmerken van de locatie, zodat jullie herinneringen tot leven komen. Het moet passen, bij jullie, bij jullie situatie en bij jullie locatie. Daarom ziet mijn feed er iets anders uit dan de gemiddelde fotograaf, omdat ik niet 1 stijl hanteer. Kies daarom ook een locatie die past bij jullie wensen, bekijk reportages die er eerder gemaakt zijn! Ik ga hier binnenkort nog uitgebreider over schrijven!
  2. Kleuren hebben de kracht om emoties op te roepen en verhalen te vertellen. Van de bruidsjurk tot de bloemstukken, elk kleurdetail draagt bij aan de visuele impact van jullie trouwfoto’s. Ik besteed veel aandacht aan kleurbewerking om de juiste atmosfeer vast te leggen die jullie dag zo bijzonder maakt. Of het nu gaat om levendige en uitbundige kleuren of een subtiele en romantische sfeer, mijn bewerkingsstijl zal de essentie van jullie huwelijkskleuren weerspiegelen. Ik wil geen groene pakken grijs maken of roze bloemen rood, omdat dit beter in ‘mijn straatje’ past, deze dag draait om jullie!
  3. Licht is het begin van elke foto. Het spel van licht en schaduw zorgt voor diepte en dimensie in jullie trouwfoto’s. Of het nu gaat om een zonovergoten ceremonie in de buitenlucht, een intieme kaarslicht receptie of een romantische zonsondergangs-shoot, ik pas mijn bewerking aan om de unieke lichtomstandigheden van jullie dag te versterken. Het resultaat? Beelden die de magie van dát moment vastleggen.
  4. Jullie wensen staan altijd centraal. Ik ben er om jullie visie te leren kennen en te verwezenlijken, wanneer jullie wensen niet passen bij eerder genoemde omstandigheden zal ik dit ter sprake brengen! Dit is ook de reden dat ik vraag naar jullie stijl en locatie bij de aanvraag! Ik luister aandachtig naar jullie verhaal, jullie stijl en jullie persoonlijke voorkeuren. Ik ontvang ook super graag pin-spiratie!
    Het bewerken van jullie trouwfoto’s gebeurt met precisie en zorg, zodat het resultaat perfect aansluit bij jullie droombruiloft. Of jullie nu kiezen voor een klassieke, tijdloze stijl of een moderne en gedurfde benadering, mijn expertise in het bewerken van foto’s zal ervoor zorgen dat jullie beelden authentiek, persoonlijk en uniek zijn.

Het sturen van deze essentiële factoren zijn wat mij onderscheidt als trouwfotograaf. Ik begrijp dat jullie bruiloft een weerspiegeling is van jullie persoonlijkheden en liefdesverhaal, en mijn bewerkingsstijl is specifiek ontworpen om jullie unieke momenten te accentueren en te versterken. Ik let daarbij op emoties en sterke connecties die er zijn, bijzondere familieleden, vriendengroepen die close zijn, de kleine kinderen die zich vergapen aan de jurk en jullie blikken naar elkaar.

Als professional ben ik geïntrigeerd door de kunst van trouwfotografie. Vandaar ook de titel ‘Fine-Art’ trouwfotografie. Elk moment is een bijzonder moment die dag, er zijn 1000 manieren om dit vast te leggen, ik zoek altijd naar de mooiste manier. Mijn jarenlange ervaring achter de camera heeft me geleerd om met verschillende omgevingen, hoeken, kleuren, lichtomstandigheden en persoonlijke voorkeuren om te gaan. Ik heb een scherp oog ontwikkeld voor het vastleggen van de kleine details, de intieme momenten en de emoties die jullie dag zo bijzonder maken.

Mijn bewerkingsproces is door de jaren heen geëvolueerd tot een snelle workflow, ik heb geïnvesteerd in de juiste apparatuur om snel en efficient te kunnen werken. Mijn levertijd is daarom vaak binnen een maand. Ik gebruik hoogwaardige software om de foto’s te bewerken. En ik lever in een prachtige online galerij. Ik ben me bewust van het belang van een natuurlijke uitstraling en ik vermijd overmatige manipulatie, retouchering of andere aanpassingen van huid/figuur etcetera. Mijn doel is om de essentie van jullie trouwdag vast te leggen en te versterken, zodat jullie je emoties en herinneringen keer op keer kunnen herbeleven. Als jullie jezelf niet zouden herkennen door de bewerking heb ik mijn werk niet goed gedaan. Ik lever ook al snel 600 foto’s per bruiloft, wanneer ik elke foto zou moeten retoucheren zouden mijn prijzen door het dak gaan.

Ik nodig jullie uit om een brochure aan te vragen via mijn website. Hierin geef ik meer inzicht in mijn werkwijze en bied ik een overzicht van mijn diensten en prijzen. Door te kiezen voor mijn professionaliteit en mijn unieke benadering van bewerking, kunnen jullie erop vertrouwen dat jullie trouwfoto’s met de grootste zorg en aandacht worden behandeld. Jullie trouwdag is een mijlpaal in jullie leven, en het vastleggen van die kostbare momenten is mijn passie. Laten we samen een trouwreportage creëren die jullie verwachtingen overtreft en jullie verhaal verteld zoals jullie die willen vertellen.

Neem gerust contact met me op via mijn website, www.annedenhaanbruiloft.com, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken!


One response to “Waarom heb jij niet één bewerking-stijl?”

Leave a Reply

%d bloggers like this: