VOORBEREIDEN GET READY

Wat kan ik voorbereiden als je een get ready bij ons komt vastleggen?


15 Essentiële Tips voor de Voorbereiding van de Bruid of Bruidegom!

De momenten vlak voor een bruiloft zitten vol voorpret en voorbereiding. Of het nu gaat om de elegante make-up van de bruid, de laatste voorbereidingen van de bruidegom, of de prachtige details zoals ringen en uitnodigingen, deze momenten vertellen het verhaal dat maar weinig mensen die dag te zien krijgen, inclusief jullie zelf (van elkaar). Daarom is het voor mij essentieel om vast te leggen! En werk ik graag met goede voorbereidingen!

In deze blogpost deel ik 15 essentiële tips voor de voorbereiding van de bruid of bruidegom voor hun grote dag, zodat elk detail zorgvuldig wordt vastgelegd. Een zogenaamde “Get Ready”.

1. Bereid je Benodigdheden Voor:

Voordat de fotoshoot begint, zorg ervoor dat alle details en accessoires klaarliggen. Dit bespaart tijd en geeft ruimte voor creativiteit! Denk aan: Ringen, boeket, losse bloemen, uitnodigingen, schoenen, sluier, dassen, jurk/pak, corsage, geloftes, parfum en alle andere leuke details waar je zoveel aandacht aan hebt besteed!

2. Kies de Juiste Locatie:

Selecteer een goed verlichte ruimte voor de fotoshoot, bij voorkeur een ruimte met veel natuurlijk daglicht. Of het nu een kamer is met een groot raam of een buitenomgeving, goede verlichting is essentieel voor prachtige foto’s. Het licht is het mooiste wanneer dit op je gezicht valt en het is fijn als er wat beweegruimte is voor fotograaf en aankleed hulptroepen. Onthou dat goede belichting bewolkt is, volle zon wordt niemand mooier van, zoek in dat geval een schaduw plekje of kies een plek voor een gordijn dat de zon filtert.

3. Ruim de Rommel Op:

Voorafgaand aan de shoot, ruim de ruimte op waar de foto’s worden gemaakt. Verwijder eventuele overbodige rommel of afleidende elementen die afbreuk kunnen doen aan de foto’s. Denk aan stekkers, afstandsbediening, wasgoed etc.

4. Comfortabele Kleding:

Draag comfortabele kleding voordat u uw trouwkleding aantrekt. Vermijd strakke kleding die striemen of afdrukken op de huid kan achterlaten, zoals strakke elastische banden om de polsen of beha’s, ook sokken kunnen een patroon achterlaten boven de enkels.

5. Vroeg Aankleden:

Zorg ervoor dat iedereen die tijdens het aankleedproces moet worden gefotografeerd al is aangekleed voordat de fotoshoot begint. Dit voorkomt uitloop!

6. Dubbele Uitnodigingen:

Als je trouwuitnodigingen dubbelzijdig zijn zorg dan voor twee exemplaren. Dit zorgt ervoor dat beide zijden van de uitnodiging kunnen worden gefotografeerd zonder deze om te draaien. Ook andere stationary zoals naamkaartjes, envelop en save the date is leuk om vast te leggen.

7. Mooie Jurkhanger:

Denk aan een stijlvolle of gepersonaliseerde hanger voor uw trouwjurk. Een mooie hanger voegt een vleugje elegantie toe aan de jurkfotos en zorgt voor een visueel aantrekkelijke opname. Voor een pak kan dit natuurlijk ook!

8. Aparte Voorbereidingsruimtes:

Wijs aparte ruimtes toe voor degenen die niet op de foto’s verschijnen ten tijde van de shoot. Dit minimaliseert afleiding en creëert een rustige sfeer voor de fotoshoot.

9. Sieraden Vastzetten met Mascara Lijm:

Om te voorkomen dat je ketting tijdens de fotoshoot draait gebruikt u een kleine hoeveelheid wimperlijm om deze op hun plaats te bevestigen. Vraag dit aan je make-up artiest.

10. Handige tools

Kom je moeilijk in je schoenen? Heb je snel blaren? Moeten je voorzichtig met je nagels doen? Moet je nog labeltjes uit de jurk knippen of de stiksels uit de zakken van je pak? Zorg dat je haaknaalden, schaartjes, schoenlepel, piekspeldjes, veiligheidspeldjes, blarenpleisters etcetera in bereik hebt liggen en niet al ingepakt voor je noodkit.

11. Ringen voor de Love Shoot:

Vergeet niet om de trouwringen mee te nemen voor de love shoot. Vaak trouwen jullie pas na de love shoot, maar het is wel zo leuk om de ringen al te dragen tijdens de shoot! Bovendien kan ik die dan ook aan jullie handen vastleggen en het creëert een aantal leuke poses.

12. Voorbereiding van het Boeket:

Haal het boeket ruim op tijd uit het water voor de fotoshoot. Dit voorkomt dat er waterdruppels op de jurk of het pak vallen. Pak altijd een doek in voor de zekerheid en een emmer in de auto is ook geen slecht idee!

13. Corsage Plaatsing:

Als je een corsage draagt, als man, onthoud dan dat deze aan de linkerzijde moet worden geplaatst en omhoog hoort te wijzen. Vrouwen (gasten) dragen deze links met de bloemen naar beneden.

14. Kleuren Afstemmen met Uw Fotograaf:

Communiceer je kleurenschema met je fotograaf. Dit stelt hen in staat om flatlays en detailopnames te plannen die passen bij de esthetiek van je bruiloft. Ik pak bijvoorbeeld backdrops in voor de zekerheid. Verzamel eventuele betekenisvolle items die u graag in deze foto’s wilt opnemen. Dit kan van alles zijn, maar hou het klein en optioneel!

15. Gedeeltelijk Aankleden:

Overweeg om je onderkleding of broek & blouse al aan te trekken voordat de fotograaf arriveert. Het vastleggen van de laatste momenten van het aankleedproces, zoals het vastmaken van knopen of het verstellen van een das is leuk om vast te leggen. De make up artiest heeft vaak een tafel vol spullen nodig, ik fotografeer dus vaak de finish touch in de ruimte die is klaar gemaakt en opgeruimd voor de get ready in plaats van bij de rommelige make-up tafel.

Conclusie:

Met deze 15 tips in gedachten, ben je goed voorbereid om het meeste uit je get ready te halen. Van het perfectioneren van je make-up tot het zorgen dat elk detail schittert, deze voorbereidingen zullen je helpen een tijdloze collectie beelden te creëren die de magie en details van je speciale dag vastleggen


Leave a Reply

%d bloggers like this: